HOLVIKOTI

Holvikoti on 2008 valmistunut, lastensuojelulaitokseksi rakennettu kodinomainen talo.

Holvikoti sijaitsee Tevaniemen idyllisessä kyläkeskuksessa Ikaalisissa Kyrösjärven läheisyydessä. Matkaa Tampereelta 80km, Ikaalisista 25km ja Parkanosta 20 km.

Tilat ja ympäristö

Jokaisella lapsella on käytössään tilava ja valoisa huone, joka kalustetaan ja sisustetaan lapsen toiveita kuunnellen. Viihtyisissä yhteisissä tiloissa lapset osallistuvat kaikenlaisiin kodin töihin ja heillä on mahdollisuus monenlaiseen vapaa-ajan viettoon. Holvikodin pihassa on pienemmille lapsille leikkipaikka, keinuineen ja hiekkalaatikkoineen. Takapihan trampoliini ja jalkapallokenttä tarjoavat tekemistä isommillekin lapsille ja nuorille. Lähiympäristöstä löytyy lisäksi metsäistä seikkailumaastoa ja mm. talvella kaukalo, kesällä uimaranta ja nuotiopaikka.

Toiminta

Holvikodissa hoidon ja kasvatuksen tavoitteena on tukea lasta löytämään omat voimavaransa ja vahvuutensa. Autamme lasta luottamaan omiin kykyihinsä ja kantamaan vastuuta itsestään kehitystasonsa mukaisesti. Lapselle luodaan tuttu ja turvallinen arki, jolla tuetaan lapsen kuntoutumista. Toiminnassa painotetaan yhteisöllisyyttä ja ratkaisukeskeistä toimintatapaa.

Jokaiselle Holvikotiin tulevalle lapselle nimetään oma-ohjaaja, joka pitää langat käsissään lapsen asioissa. Lapsen vanhemmat ja muu lähipiiri ovat tärkeitä kasvatuskumppaneita, joiden kanssa työskennellään tiiviisti asiakassuunnitelman mukaan. Vanhemmilla on mahdollisuus tulla tapaamaan lastaan Holvikodin tilavaan perheasuntoon, mikäli kotiloma vanhemman kotona ei syystä tai toisesta onnistu.

Osallisuus

Lasta kuullaan ja kuunnellaan sekä häntä itseään koskevissa, että Holvikodin yhteisissä asioissa. Kaikkia rohkaistaan sanomaan oma mielipiteensä. Säännöllisissä lastenkokouksissa opetellaan yhteisten asioiden hoitamista ja yhteisillä toimintahetkillä ja retkillä luodaan yhteishenkeä. Kullekin lapselle pyritään löytämään mielekäs harrastus tukemaan arkista aherrusta koulutyössä.

OMAVALVONTASUUNNITELMA >>